Skip to main content

Zwemvijver

Natuurlijk zwemmen in uw eigen vijver

Droomt u ook van zwemmen in de natuur. Het Kan in uw eigen tuin

Een zwemvijver combineert het beste van twee werelden. Een zwemvijver is een combinatie van een vijver en een zwembad: de uitstraling van een tuinvijver en het plezier van een zwembad, op een esthetisch mannier toegepast en geïntegreerde in uw tuin. zwemmen in een stuk natuurlijk water,met ondersteunde techniek. Met of zonder vissen tussen prachtige ander natuurschoon. De zwemvijver biedt schoonheid en natuurlijk spektal, het hele jaar door.

De zwemvijver is een bijzondere waardevolle toevoeging aan het buiten leven in uw tuin . Een zwemvijver is puur natuur, de meest milieuvriendelijke manier, van zwemmen in uw eigen tuin. Lijkt het u niet geweldig om op een mooie zomerse warme dag, in uw eigen vijver te kunnen springen?

zwemvijver
zwemvijver

Heerlijk zacht zwemwater

Zwemmen in uw eigen vijver is te vergelijken met zwemmen in een helder meer.

De methode van Vijverbouw Nederland is gebaseerd op zorgeloos genieten. Zwemvijvers worden, in tegenstelling tot een traditioneel zwembad, door een natuurlijke plantenfilter gezuiverd. In het zwemgedeelte zelf bevinden zich geen planten, maar kan wel op een natuurlijke wijze worden geïntegreerd. Er worden bij het schoonhouden, geen chloor en/ of andere chemicaliën gebruikt, u hoeft zich dus geen zorgen te maken over geïrriteerde ogen , of een gebleekte huid. maar desondanks kunnen wij een verrassend zuiver zwemwater garanderen. Beperkt onderhoud en een betrekkelijk laag energieverbruik zijn belangrijke kenmerken van de zwemvijvers van Vijverbouw Nederland.

 • Geen Chloor

 • Geen Chemicaliën

 • Beperkt onderhoud

 • Betrekkelijk laag energieverbruik

zwemvijver

Watertemperatuur

Het opwarmen van de zwemvijver gebeurt geheel op natuurlijke wijze; door de zon, dit is mede mogelijk door het (helofyten) planten filter, dat een gedeelte van het wateroppervlakte inneemt. Op dit filter ligt een dun laagje water dat zeer snel opwarmt. Dit laagje wordt rondgepompt en zorgt ervoor dat het water na enkele zonnige dagen al een aangename temperatuur heeft. Natuurlijk is het desgewenst ook mogelijk om de vijver bij te verwarmen.

zwemvijver

Gerealiseerde projecten

 • Zwemvijver gelegen in Reusel

  Een strakke zwemvijver gelegen in Reusel die gefilterd wordt op natuurlijke bioloog.
  Dit project hebben we kunnen realiseren in samenwerken met hoveniersbedrijf de Hobbit uit Eersel!

  Vijverbouw Nederland

  Heeft u interesse?

  Omschrijf uw wensen of project zo volledig mogelijk en/of upload uw bouwtekening of project omschrijving. U ontvangt van ons zo spoedig mogelijk een reactie.