Skip to main content

Vijverbouw Nederland BV

Zomer 2024: Trends voor zwembaden en zwemvijvers

Met de zomer voor de deur kijken veel mensen uit naar verkoeling en ontspanning in hun eigen achtertuin. Of je nu al een zwembad of een zwemvijver hebt, of nog in de overwegingsfase zit, er zijn tal van opwindende trends die je buitenruimte kunnen transformeren tot een oase van plezier en luxe. Laten we eens kijken naar enkele van de meest opvallende trends voor de zomer van 2024.

Kleurrijke folies voor een nieuwe dimensie

Dit jaar zien we een opkomst van kleurrijke folies voor zwembaden en zwemvijvers. Terwijl traditionele blauw- en groentinten nog steeds populair zijn, kiezen steeds meer mensen voor vernieuwende kleuren zoals mauve, koper, zwart en metallic. Deze unieke folies voegen een nieuwe look toe aan het water, waardoor het zwembad een opvallende en persoonlijke uitstraling krijgt. Of je nu gaat voor een romantische sfeer met mauve of een moderne look met zwart, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Roldekken: veilig en stijlvol

Roldekken blijven een belangrijke trend voor zwembaden en zwemvijvers. Niet alleen bieden ze een extra laag veiligheid door het water af te dekken wanneer het zwembad of de zwemvijver niet in gebruik is, maar ze voegen ook een vleugje stijl toe aan de buitenruimte. Automatische roldekken, die met een druk op de knop kunnen worden geopend of gesloten, winnen aan populariteit vanwege hun gemak en gebruiksgemak. Of je nu kiest voor een roldek in een neutrale kleur die naadloos opgaat in de omgeving of een opvallend design dat de aandacht trekt, roldekken zijn een must-have!

Groene opties voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend aspect in de wereld van zwembaden en zwemvijvers. We zien een groeiende vraag naar milieuvriendelijke opties, zoals energiezuinige pompen en filters, zonneverwarmingssystemen en natuurlijke filtratie- en reinigingsmethoden. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor zwembaden en zwemvijvers die zijn ontworpen met duurzame materialen en methoden, waardoor de impact op het milieu wordt geminimaliseerd. In tegenstelling tot een traditioneel zwembad, worden zwemvijvers door een natuurlijke plantenfilter gezuiverd en komen hier geen chloor en/of andere chemicaliën bij kijken.

Technologische innovaties

Ten slotte zien we een opkomst van technologische innovaties die het gemak en het genot van zwembaden en zwemvijvers verbeteren. Technologie speelt een steeds grotere rol in het beheer en onderhoud van buitenzwembaden. Deze slimme functies maken het gemakkelijker dan ooit om je zwembad in topconditie te houden en er optimaal van te genieten.

Dus duik in deze trends en maak van je buitenruimte een plek waar je kunt ontspannen, verkoelen en genieten van de zomer in stijl. Met kleurrijke folies en stijlvolle roldekken, is er voor elk wat wils. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!